Εκπαιδευτική Εκδρομή στο Στρασβούργο

Το χρονικό διάστημα από 10-13 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή ομάδας μαθητών του σχολείου μας, κατόπιν πρόσκλησης επίσκεψης, στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε περιοχές της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ελβετίας με ιδιαίτερο πολιτιστικό ενδιαφέρον. Οι σημαντικότεροι σταθμοί του ταξιδιού μας περιελάμβαναν περιηγήσεις στη Χαϊλδεβέργη, στο Μπάντεν-Μπάντεν, στα χωριά της Αλσατίας, στο Κολμάρ, στη Βασιλεία, στη Ζυρίχη και φυσικά στο Στρασβούργο, όπου είχαμε την τιμή να ενημερωθούμε για τη λειτουργία του Ευρωκοινοβουλίου και τις αρχές που διέπουν την Ευρωπαϊκή Ένωση από εκπρόσωπό του, καθώς και  από τον Επίτροπο κ. Μαργαρίτη Σχοινά και τον Ευρωβουλευτή κ. Νίκο Παπανδρέου. Ακολούθησε παρακολούθηση, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την πλευρά των μαθητών, συνεδρίασης και  ψηφοφορίας της ολομέλειας.

Η παιδαγωγική ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών επέστρεψαν ενθουσιασμένοι, γεμάτοι εμπειρίες και διάθεση για νέα εκπαιδευτικά ταξίδια.