Επίσκεψη στο Βοτανικό Μουσείο (Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα)


Την Τρίτη 13/02 οι μαθητές/τριες του σχολείου μας που συμμετέχουν στο Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα «Το άρωμα, το χρώμα και οι ιδιότητες των βοτάνων» πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Βοτανικό Μουσείο του Τομέα Οικολογίας - Ταξινομικής του Τμήματος Βιολογίας του ΕΚΠΑ.

Το φυτικό υλικό του Βοτανικού Μουσείου του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι σημαντικότατης επιστημονικής και ιστορικής σημασίας και το μοναδικό στην Ελλάδα που διατρέχει χρονικά μια περίοδο μεγαλύτερη των 150 ετών. Είναι πλούσιο σε Τύπους (δείγματα πάνω στα οποία στηρίζεται η περιγραφή νέων φυτικών οργανισμών) και εξυπηρετεί ερευνητικές ανάγκες βοτανολόγων και οικολόγων που ασχολούνται με θέματα Συστηματικής Βοτανικής, Βιογεωγραφίας, Οικολογίας και Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Η ενότητα του «Φυσικού Περιβάλλοντος» της έκθεσης παρουσιάζει υλικό από φυτικά είδη της Αττικής που φιλοξενούνται στο Herbarium (συλλογές αποξηραμένων φυτικών δειγμάτων). Το υλικό της Έκθεσης είναι είτε φωτογραφικό, είτε υπό μορφή μακέτας ή προπλάσματος.


Υπεύθυνοι προγράμματος: Τσοπανά Μαρία (ΠΕ80), Βρανάς Ιωάννης (ΠΕ01)